Over mij

Mijn naam is Marianne – het Franse symbool voor ‘de vrijheid’. Na mijn studie maatschappelijk werk – inmiddels ruim 20 jaar geleden – ben ik als psychosociaal hulpverlener gaan werken in de wereld van de verplichte hulpverlening. Mijn houding heeft zich altijd gekenmerkt door: de ander van mens tot mens ontmoeten, er van uitgaande dat je zóveel méér bent dan je daden. Dit heeft mij prachtige gesprekken en een grote dosis ervaring opgeleverd. Door de verhalen die ik in mijn werk heb meegekregen realiseerde ik mij hoe uitdagend het leven voor mensen kan zijn èn hoeveel veerkracht de mens ook heeft.
De jaren van ervaring met de forensische psychiatrie waren leerzaam, maar maakten ook dat ik beetje bij beetje mijn zorgeloosheid, mijn opgewektheid, mijn vertrouwen dreigde te verliezen en dat wilde ik niet laten gebeuren. Ook raakte ik meer en meer van mijzelf, mijn kern verwijderd. Ik heb er toen voor gekozen om een andere weg in te slaan en ben gaan werken bij een sociaal wijkteam – een wijkteam waar bij uitstek de nadruk ligt op de eigen kracht en de eigen regie van mensen. Dit maakte mij nieuwsgierig – hoe kan je mensen weer hun eigen kracht, hun eigen kwaliteiten, hun eigen mogelijkheden laten ervaren? Om die reden ben ik mij gaan verdiepen in het Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en het oplossingsgericht werken en heb ik mij een stijl van coaching eigen gemaakt die uitgaat van hoop, vertrouwen en geloof in het potentieel van de ander.
Ik merkte echter ook dat niet iedereen ‘weer wil praten’ over de uitdagingen in het leven, ‘dat lost niks op!’… In mijn visie is dat inderdaad in sommige situaties het geval. Soms zit het hoofd zo vol, dat praten het voor je gevoel alleen maar ‘voller’ maakt – er kàn simpelweg niet nog meer info bij. Overzicht geeft het dan, wanneer de informatieverwerking weer op gang komt en er weer ruimte voor groei kan ontstaan. Rust, wanneer terugkerende belemmerende overtuigingen van hun lading ontdaan worden. Inzicht, wanneer je je situatie visueel kunt maken.

Dit alles maakt dat ik er voor gekozen heb om mijn naam eer aan te doen en in vrijheid – binnen Bewuste Groei – vorm te geven aan wat mij drijft: jou laten groeien, door gebruik te maken van jouw onbewust aanwezige kennis, kwaliteiten en vaardigheden, zodat ook jij de ultieme vrijheid kunt ervaren: de vrijheid om vanuit rust en overzicht je eigen keuzes te maken, jezelf recht te doen. Dit door gebruik te maken van technieken die rechtstreeks een positieve invloed hebben op het functioneren van jouw brein, zodat jij weer bewust kunt groeien. Je kunt dan denken aan hypnose, Integral Eye Movement Therapy (IEMT), ReAttach, maar ook een vleugje energetisch werk. Van dit alles gaat mijn hart sneller kloppen – omdat ik wéét dat dit verschil maakt voor mensen!

Zie deze link voor een interview met Balansportaal:
In gesprek met… Marianne Hommels – Balansportaal

Achtergrond:

 • HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening
 • NLP Practitioner en NLP Master
 • Integral Eye Movement Therapy (IEMT) Practitioner èn Advanced
  IEMT-training Anne ten Brinke
 • Gecertificeerd hypnosecoach – Response Instituut
 • Simpson Protocol Advanced- Christophe Dierckx (https://www.bequantummind.com/) via Response Instituut
 • Masterclasses: afvallen met hypnose en stoppen met roken met hypnose – Response Instituut
 • ReAttach specialist – ReAttach Academy Paula Bartholomeus
 • Energetisch therapeut – Lighthouse Healing
 • Diverse trainingen in oplossingsgericht werken
 • Therapie in Beeld – Gerrie Reijersen van Buuren
 • Schematherapeutisch werk – Rinogroep