ReAttach

Als praten niet helpt….

We zijn gewend om te praten over gebeurtenissen die ons bezig houden, zonder stil te staan bij de vraag hoe ons brein de gebeurtenissen verwerkt. Als je veel meemaakt in een korte tijd of als het verwerken niet vanzelf gaat, merk je dat gebeurtenissen uit het verleden je functioneren blijven beïnvloeden. Het lukt niet om het los te laten. Je krijgt last van een ‘vol’ hoofd, ‘drukte’ in je hoofd en blijft zitten met onverwerkte informatie.

Bij ReAttach word je geholpen om feiten, indrukken en gebeurtenissen uit je verleden op een heel snelle manier te verwerken, zodat je er geen last meer van hebt. ReAttach richt zich op het stimuleren en normaliseren van het informatieverwerkingsproces.

De sessie
Bij een ReAttach-sessie zelf hoef je niet te praten; ik leid jou er door heen. Dat is fijn als je het moeilijk vindt om te vertellen wat je dwars zit en is ook geschikt als je niet kunt verwoorden wat er precies met je aan de hand is. De verwerking wordt ervaren als nauwelijks merkbaar en de behandeling zelf als ‘niet belastend’.
Tijdens de sessie zal ik op jouw handen ’trommelen’, terwijl ik je tegelijkertijd zoek- en denkopdrachten geef. Deze hoeven niet te ‘lukken’; je probeert ze in gedachten uit te voeren en mag er op vertrouwen dat jouw onderbewuste de boodschap toch wel meekrijgt.

Tijdens de sessie raak je ontspannen, doordat er door het ritmisch trommelen op je handen oxytocine* wordt aangemaakt. Door de combinatie van de aanmaak van oxytocine en de juiste zoek-en denkopdrachten ontstaat rust, inzicht, overzicht en een nieuw perspectief voor groei. ReAttach verbetert de relatie met belangrijke anderen om jou heen, verbetert je zelfbeeld en geeft ruimte voor ontwikkeling. ReAttach is breed in te zetten, zoals bijvoorbeeld bij stressklachten, een negatief zelfbeeld, acceptatieproblemen en burn-outklachten.

Oxytocine is een hormoon en een neurotransmitter. In de hersenen lijkt oxytocine een belangrijke rol te spelen bij het verbinden van sociale contacten met gevoelens van plezier.

Een hoog oxytocinegehalte wordt geassocieerd met een gevoel van vertrouwen en verbondenheid. Het achterliggende werkingsmechanisme is waarschijnlijk dat oxytocine stress vermindert.